miercuri, 9 martie 2016

Poveşti EB.. cu reţetă (Ep.1) – Opt pe Nouă

 Nota autorului: „Alături de articolele de Stand-up Scientology, ca cele despre făină şi de Minime, pe care am decis să le preiau şi să le continui de pe fostul meu blog cu ţâţe, azi debuteaz cu un nou tip de articole şi anume Poveştile Empirico-Banale însoţite de o reţetă. Empirico-Banal, dacă sunteţi proşti şi nu v-aţi prins deja, este un stil literar pe care tocmai l-am inventat azi nouă Martie la miez de noapte, ce se vrea a fi opusul stilului SF atât de popular în ziua de azi.”

Alaltăieri, de ziua femeii, nici nu ieşisem bine din bloc şi în mai puţin de 100 de metri am auzit minim trei doamne plângându-se altor doamne despre viaţa lor nefericită. Supărarea plutea în aer şi aerul  lovea, în sunete ascuţite scoase dintre buze subţiri, pereţii blocurilor ce rezonau cu gălăgia de afară, căci în fiecare apartament se afla o femeie mâhnită că bărbatul ei, odată fără de burtă şi chelie, nu i-a mai luat o floare de când era tânără. A preferat în schimb să-şi ia un pet de bere la doi litri şi să se facă muci înainte ca ea să apuce să vorbească. A iubit-o cândva, dar acum nu mai poate suporta această variantă stafidită sau împănată, după caz, şi mult mai gălăgioasă a fetei pe care o cunoscuse cu decenii în urmă. Şi ea l-a iubit de mult, dar acum, deşi carnea ei obosită şi bătrână strigă după o mângâiere, preferă să stea chircită într-un pat, în altă cameră, să îşi dea singură cu unsori, decât să se lase atinsă de mâna aspră a epavei cu care împarte micul apartament. Ea nu mai e femeie în faţa lui, dar a rămas femeie în faţa lui Dumnezeu şi ca o bună creştină coace de zor la împletituri unse cu miere şi date prin nucă. „Le-am făcut pentru porcu’ de bărbate-miu”, dar de fapt le-a făcut din inerţie, de pe vremea când avea copii în casă. Acum, ce n-a reuşit să împartă prin vecini, stă să se usuce pe masă, căci porcu’ are o dietă mai lichidă. Patruzeci de idioţi, care s-au căcat pe ei de frig într-un lac de dragul lui Dumnezeu, sunt nimic pe lângă milioanele de femei şi bărbaţi, martiri ai prostiei, ce aleg să sufere o viaţă întreagă unii lângă alţii, fiecare în micul lor lac îngheţat, crezând şi acceptând că viaţa e rea şi stupidă, dar totodată ignorând faptul că ei sunt idioţii care au ales să intre şi să rămână în acel lac.

Afară, departe de suferinţa casnică, îmi continui drumul către piaţă. Fentez doi căcaţi, unul mare, bine conturat şi închis la culoare, probabil al unui Bullmastiff şi altul moale, descompus, târât de tălpi neatente în mai multe direcţii, trasând dâre de culoarea şofranului pe asfaltul ud. Ajung în piaţă şi mă afund în mlaştina de oameni încercând să-mi croiesc drum către taraba cu nuci. Aici nu sunt decât eu şi câteva babe înăcrite. Restul, viitorii martiri ai iubirii, se calcă în picioare la chioşcurile cu flori pentru nişte beţe perisabile, inodore şi colorate în vârf, vândute de oameni la fel de coloraţi, la suprapreţ şi fără taxe. La taraba cu nuci, în zona amenajată pentru cei cu certificat de producător, dau peste un om la fel de colorat ca ăia de vând flori şi încep să cred că doar cei din etnia în speţă mai produc ceva în ţara asta. „Patruşcinci’ dă lei!”, „..şi acum cursul valutar: un Dolar American, 4.05 lei… un Franc Elveţian, 4.08 lei… un Euro, 100 grame de nuci ”. Nu e ca şi cum ai avea de ales. Toate grămezile de nuci de pe toate tarabele sunt din acelaşi sac şi preţul îl dictează cel ce are sacul. Cumpăr resemnat o cantitate mai mare decât cere reţeta, căci reţeta nu conţine nici lemn nici viermi, nici mucegai, apoi îmi croiesc iar drum prin mulţimea colcăindă şi cumva în drumul înapoi de la piaţă spre casă, deşi nu vreau, mă trezesc cărând şi eu un mănunchi de beţe inodore pentru cea care peste decenii, probabil nici nu o să mai vrea să doarmă în pat cu mine.
Ajuns acasă, pun 75 grame de lapte dulce la încălzit, fărâm între degete 25 grame de drojdie proaspătă peste care presar 50 grame de făină 480, apoi frec totul cu un tel şi las castronul să stea undeva la cald.



I: Faci d-alea?
M: Da..
I: Yei! Şi dă să mă ia în braţe. Bă, da’ cam puţi!
M: Cum dracu să put, mă? Abia m-am spălat.
I: Nu ştiu, dar puţi a brânză, a picioare, a cur nespălat! Apoi mă împinge.
M: E drojdia mă! Îmi miroase mâna a drojdie!
I: Ei, da! Cum să miroasă drojdia aşa urât?
M: Dar cum crezi că aş putea eu să miros aşa de urât? Şi îi dau mâna s-o miroasă. Te rog, dacă o să put vreodată aşa să te dersparţi de mine. Eu unul aşa aş face.



Într-un castron mare amestec 100 grame de ou cu 25 grame de zahăr, 6 grame de sare fină, coaja de la o lămâie mare şi nişte esenţe, 225 grame de lapte cald şi 425 grame de făină 480. Las făina să tragă umezeala un sfert de ceas apoi încorporez maiaua de mai sus şi frământ coca până se dezlipeşte de castron. Cum nu am trei mâini şi Izabela nu vrea să-mi ţină castronul, mă aşez pe un colţ de pat şi cu castronul între picioare încep să frământ furios coca. Zicea o tipă zilele trecute că frământatul pâinii pentru babele de la ţară era ca un fel de yoga, le ajuta să se deconecteze, să nu se mai gândească la nimic. Eu mă gândesc la buci. Juma’ de ceas cât apuc, plesnesc, rotesc şi ciupesc coca aia mă gândesc numai la buci. Nimeni nu ştie să se poarte mai bine cu un cur de femeie decât un bărbat care frământă cocă.



I: Zici că faci laba! Imi zice Izabela, care stătea undeva în spatele meu.
M: Nu ştiu cum îţi închipui tu că face un bărbat laba, dar în nici un caz nu arată aşa.
I: Eu dacă aş avea puţă, aşa aş face!
M: Da, şi eu dacă aş avea pizdă… m-ai văzut cum dau brânză pe răzătoare?


După ce-am bătut bine coca mă străduiesc să încorporez 100 grame ulei de floarea soarelui, apoi acopăr vasul şi uit de el într-un loc cald aproape un ceas. Scot coca pe masa unsă cu ulei, o împăturesc şi o apăs să iasă gazele din ea apoi o mai las să se relaxeze un sfert de ceas. O întind apoi subţire de juma’ de centimetru şi o tai în două. Pe fiecare jumătate lungă a fiecărei jumătăţi tăiate presar nucă măcinată amestecată cu un praf de nucşoară şi rulez strâns până la jumătate. Întorc jumătatea goală pe partea cealaltă, o presar şi p-asta cu nucă şi o rulez la fel de strâns. 



Tai apoi bucăţi groase cât un deget de ţăran, le pun în tavă cu spaţiu suficient între ele şi le las la crescut. Repet operaţiunea şi cu cealaltă jumătate. După ce-au crescut le vâr în cuptorul pe gaz, la mijloc, preîncins la 200°C şi le coc cam 15-20 de minute sau până devin brun aurii. Tăvile care aşteaptă să fie coapte stau între timp într-un loc mai răcoros. Cât timp se coc opturile pregătesc un sirop din 300 grame zahăr granulat şi 300 grame apă. Îl răcesc puţin şi adaug 100 grame miere de tei şi 100 grame de Muscat parfumat. Înec fiecare măcinic în siropul călduţ şi îi las să se odihnească într-o tavă. Repet operaţiunea dacă simt că mai e nevoie. Apoi aştept câteva ore ca gustul şi textura să ajungă la apogeu.



Şi-am încălecat pe Izabela şi m-a dat la o parte că încă îmi mai puţea mâna a drojdie.

30 de comentarii:

  1. Vulgaritatea asta afisata...probabil sunt prea batrana pt asa ceva ! Pacat ! Pana acum m-am distrat bine . Si am si incercat ceva retete. Reteta asta nu pot, imi vin in mimte comparatiile din text. Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am dat inainte, 'napoi, 'nainte, ...te-ai prins de directie.
    Am avut stranii parereri (pudibonderii...ma-sa, ..fie,...treaca.), dar limbajul frust, textul coerent si acid si dupa ffff umila mea parere, ( de amatoare de "filo") cu certe calitati nuvelistice, m-a cucerit.

    Reteta?

    Inainte de a-mi da cu parerea ca mosu'n stana, trebuie sa o fac. Am o retinere, motivatie personala, nu fata de reteta ta, ci fata de mucenici (nu-mi place sa-mi dezvalui sentimentele, asa ca, ramane la mine de ce si cum)

    Altfel, raman cititoare constanta si sincer bucuroasa de post-uri noi. (le citesc/ recitesc si pe alea vechi. inca imi plac basmele si le recitesc cu placere si drag, de ce as proceda altfel cu post-uri care-mi plac?

    ps: blog-ul ah e altfel fara scrierile tale (noi)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am dat inainte, 'napoi, 'nainte, ...te-ai prins de directie.
    Am avut stranii parereri (pudibonderii...ma-sa, ..fie,...treaca.), dar limbajul frust, textul coerent si acid si dupa ffff umila mea parere, ( de amatoare de "filo") cu certe calitati nuvelistice, m-a cucerit.

    Reteta?

    Inainte de a-mi da cu parerea ca mosu'n stana, trebuie sa o fac. Am o retinere, motivatie personala, nu fata de reteta ta, ci fata de mucenici (nu-mi place sa-mi dezvalui sentimentele, asa ca, ramane la mine de ce si cum)

    Altfel, raman cititoare constanta si sincer bucuroasa de post-uri noi. (le citesc/ recitesc si pe alea vechi. inca imi plac basmele si le recitesc cu placere si drag, de ce as proceda altfel cu post-uri care-mi plac?

    ps: blog-ul ah e altfel fara scrierile tale (noi)

    RăspundețiȘtergere
  4. Such great and nice information about software. This site gonna help me a lot in finding and using much software. Kindly make this like of content and update us. Thanks for sharing us Toon Boom Storyboard Crack . Kindly click on here and visit our website and read more

    RăspundețiȘtergere
  5. I am very thankful for the effort put on by you, to help us, Thank you so much for the post it is very helpful, keep posting such type of Article.
    PointCab 3D Pro Crack
    4ucrack

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutare tuturor, sunt JENNIFER COLEMAN din Bronx New York SUA. Vreau ca toată lumea să știe cât de recunoscător sunt pentru că mi-am restabilit căsnicia cu ajutorul vrăjitorului Dr. DAWN. Este superb și unic, l-am cunoscut online și i-am spus despre problemele mele și apoi a făcut o vrajă de dragoste care l-a adus pe soțul meu înapoi la mine după ce a înșelat și a vrut să divorțeze după 3 ani de căsnicie. Dr. DAWN este aici pentru a vă răspunde problemelor relaționale și altor activități umane, cum ar fi:
    1. Aducerea unui fost iubit înapoi la tine.
    2. Vrăjiți pentru a câștiga la loterie.
    3. Vindecă tot felul de boli umane.
    4. A făcut o vrajă pentru a găsi un loc de muncă bun, cu venituri mari.
    5. A făcut o vrajă pentru sarcină (fertilitatea viermilor)
    6. Aruncă o vrajă de promovare la locul tău de muncă.
    7. A aruncat o vrajă de protecție etc.
    Contactați-l direct pe WhatsApp la numărul: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  7. După 5 ani de căsnicie cu soțul meu cu 2 copii, soțul meu a început să se poarte ciudat și să iasă cu alte doamne și mi-a arătat dragoste rece, în mai multe rânduri amenință că divorțează de mine dacă îndrăznesc să-l întreb despre aventura lui cu alte doamne, eu a fost total devastat și confuz până când un vechi prieten de-al meu mi-a spus despre un vrăjitor pe internet numit Dr DAWN, care îi ajută pe oameni cu probleme de relație și căsătorie prin puterile vrăjilor de dragoste, la început m-am îndoit dacă așa ceva va exista vreodată, dar am decis să o fac. Încearcă, când l-am contactat, m-a ajutat să fac o vrajă de dragoste și în 48 de ore soțul meu s-a întors la mine și a început să-și ceară scuze, acum a încetat să mai iasă cu alte doamne și ai lui cu mine definitiv și pe bune. Contactați acest mare vrăjitor de dragoste pentru relația dvs. - problema căsătoriei sau a infertilității trebuie rezolvată astăzi prin: ( dawnacuna314@gmail.com )
    sau direct WhatsApp: +2349046229159

    RăspundețiȘtergere
  8. Am fost frustrat și devastat când soțul meu a cerut divorțul. Apoi l-am contactat pe Dr. DAWN, după ce am văzut o mulțime de mărturii despre modul în care Dr. DAWN a ajutat atât de mulți oameni să restabilească pacea în căsnicia și relația lor,
    De asemenea, am văzut cum a tratat diferite boli și a ajutat puțini oameni să trateze infertilitatea și am decis să-l contactez pentru ajutor,
    Mi-a promis că mă va ajuta când după ce i-am explicat totul, i-am oferit tot ce mi-a cerut și și-a făcut treaba, acum soțul meu mă iubește atât de mult și mă tratează cu grijă. Casa mea este atât de liniștită și plină de fericire, totul datorită doctorului DAWN,

    Contactați-l dacă în prezent aveți vreo problemă. El este WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  9. După ce am văzut o postare pe internet a lui Jenna din SUA care spunea cum a fost ajutată de Dr. DAWN, am decis să-l contactez pentru ajutor pentru că nu aveam de ales, tot ce îmi doream era să-mi recuperez iubitul și fericirea. Spre cea mai mare surpriză a mea iubitul meu a venit acasă în genunchi că ar trebui să găsesc un loc în inima mea să-l iert, am fost cu adevărat uimit și șocat când iubitul meu a îngenuncheat cerșind iertare și să-l accept înapoi. Sunt foarte lipsit de expresii și nu știu cât de mult să vă transmit aprecierea mea Dr. DAWN. Ești un Dumnezeu trimis să restaureze o relație ruptă, iar acum sunt o femeie veselă. datele lui de contact sunt Whatsapp +2349046229159 dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  10. dacă aveți probleme în casa dvs. matrimonială și doriți o soluție rapidă, vă voi sfătui să contactați Dr. Ajayi, un mare om spiritual binecuvântat de strămoșii săi, pot experimenta puterea lui când soțul meu spune că vrea divorțul, dar eu Îl iubesc cu adevărat și nu vreau să ne despărțim, așa că îl contactez pe Dr. Ajayi pentru o vrajă de dragoste după ce am citit mărturii de la diferite persoane online despre el, vreau prin procesul pe care mi-a cerut să-l urmez și astăzi trăiesc fericit cu soțul meu pentru că a anulat și a rupt hârtia de divorț după vraja de dragoste a doctorului Ajayi, îi puteți scrie pe numărul său de Whatsapp pentru o soluție rapidă la problemele dvs. +2347084887094 sau e-mail: drajayi1990@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  11. POSIBILITATEA DE A RECIA FOTUL PARTENERULUI ÎNAPOI ESTE GARANTATĂ CU DR ISIKOLO. CONTACTATI-L ACUM
    Mă numesc Alexandra Bucătaru. Nu am știut niciodată că există o mare posibilitate de a-mi avea bărbatul înapoi la mine până când l-am întâlnit pe DR ISIKOLO. A fost foarte greu pentru mine când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă doamnă. Am fost devastat și nu m-am putut recupera. Prietenii și familia lui au făcut tot ce le-a putut pentru a ne reuni, dar s-a dovedit a eșuat. Am fost singur câteva luni și nu mă vedeam iubind pe altul. Așa că a trebuit să caut ajutor de la DR ISIKOLO, care mi-a oferit privilegiul de a mă asigura că mi-au fost îndeplinite dorințele inimii. Ne-a reunit și dragostea și fericirea au fost restaurate. Cuvintele lui sunt obligația lui și nu eșuează niciodată când promite cuiva 48 de ore de a obține rezultatul, ceea ce m-a uimit când propriul meu rezultat s-a manifestat. Nu vă deranjați să căutați ajutor în altă parte. Contactează-l acum. E-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i un mesaj prin WhatsApp: +2348133261196.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mă numesc Maria Ciorbă. N-am știut niciodată că oamenii ar putea fi atât de amabili, altruişti și uimitori până când DR ISIKOLO m-a ajutat cu problemele mele în căsătorie. Unirea mea cu soțul meu nu a durat până la un an când am început să avem probleme. Era atât de frecvent încât am căzut în depresie și am continuat să mă lupt cu ea și, în același timp, soțul meu m-a părăsit și a jurat să nu mă mai întorc niciodată. Nu știam ce să fac cu viața mea în acel moment. A trebuit să continui să caut ajutor până când DR ISIKOLO mi-a venit în ajutor. După ce a făcut consultările cuvenite, mi-a fost clar că fosta iubită a soțului meu l-a tot manipulat ca să-l poată primi înapoi. Mi s-a spus ce să fac de către DR ISIKOLO și cu toată siguranța, trebuie să obțin rezultatul după 2 zile pe care l-am respectat și el m-a ajutat și rezultatul a fost atât de uimitor. Acum soțul meu s-a întors la mine și ne concepem primul nostru copil cu căldură și fericire. dacă aveți probleme similare sau de dragoste, trimiteți-i un mesaj prin Viber/WhatsApp +2348133261196 sau trimiteți-i un e-mail la: isikolosolutionhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  13. Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie, Cel mai dureros lucru este că eram însărcinată cu al doilea copil. Am făcut totul pentru a-l face să se întoarcă acasă, dar nimic nu a funcționat. Am mers chiar și până la urmărea lui, dar mi-a spus clar că nu mai vrea să se întoarcă acasă. I-am explicat unui prieten de la serviciu care mi-a cerut să-l contactez pe doctorul Ilekhojie pentru ajutor. Nu am avut de ales decât să încerc. I-am trimis un mesaj prin e-mail (gethelp05@gmail.com) și m-a asigurat că mă va ajuta să mă împac cu soțul meu și, de asemenea, m-a informat că soțul meu a fost manipulat și făcut să mă urască pe mine și pe copilul nostru nenăscut. După câteva zile după ce am oferit tot ce a spus el este necesar, soțul meu m-a sunat după-amiaza și, de asemenea, m-a iubit atât de mult și a vrut să se întoarcă acasă, dar nu era sigur dacă îl voi lua înapoi. El a promis că va recupera timpul pierdut și am observat că sunt atât de multe schimbări de când s-a întors și viața a fost bună împreună. Dacă aveți probleme similare, contactați Dr. Ilekhojie și obțineți ajutor. WhatsApp/Viber +2348147400259

    RăspundețiȘtergere
  14. Numele meu este Georgiana Luca. Am trecut prin momente grele cu diferiți bărbați care au găsit dragoste adevărată și acceptare autentică, până când l-am întâlnit pe soțul meu care a intrat în viața mea și m-a iubit dincolo de cuvintele. Am locuit împreună 2 ani și am fost fericiți până au apărut prea multe certuri și ne-am împărțit. Am crezut că pot merge mai departe, dar mi-am dat seama că sunt profund îndrăgostită de el și că am nevoie pentru totdeauna de el. Nu am avut nicio opțiune decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să-l contactez pe Dr. Isikolo, știind cum a reușit să-i ajute pe alții. Mi-a acordat atenția și a făcut tot posibilul să ne împace din nou împreună și în 48 de ore, rezultatul s-a manifestat și a revenit la mine și am reinventat lucrurile. Acum dragostea și fericirea au fost restabilite și tot ce pot spune este că apreciez cu adevărat Dr. Isikolo pentru că a fost altruist în a ajuta pe mine și pe alții. Contactul său de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com De asemenea, îl puteți WhatsApp pe +2348133261196

    RăspundețiȘtergere
  15. Un mare mulțumire de la Maria Fieraru lui DR ISIKOLO pentru că m-a ajutat să-mi refac casa stricata. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și mi-a rupt carnea de când am început să avem prea multe neînțelegeri. În unele zile, tocmai a plecat și nu s-a mai întors până în ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut să rezolv problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să-l contactez pe DR ISIKOLO, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR ISIKOLO m-a asigurat și mi-a spus doar să am încredere în el și să cred că mi se vor îndeplini dorințele. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă, iar soțul meu este cu mine pentru a nu mai pleca niciodată. Contactați-l și voi și credeți că vă poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  16. CĂUTAȚI AJUTOR PENTRU A-ȚI REDUCE EXISTUL LA DVS., CONTACTAȚI ACUM DR ISIKOLO
    Numele meu este Nadia Brancusi. Din abundența de bucurie, inima mea vorbește foarte bine despre DR ISIKOLO. A venit în ajutorul meu când viața mea a fost distrusă luni de zile. Iubitul meu m-a părăsit pentru o altă doamnă și nu știam că era controlat și hipnotizat. Am făcut tot ce am putut ca să-l fac să se întoarcă la mine, dar fără rezultat. A plecat din oraș cu doamna și nu am mai auzit de el și nici măcar nu l-am mai văzut. Am fost în căutarea ajutorului online când am citit despre modul în care DR ISIKOLO a ajutat alte femei care aveau aceleași probleme. L-am contactat și mi-a spus tot ce trebuie făcut, lucru pe care l-am respectat. Așa cum a promis, dragostea și fericirea pe care le-am împărtășit cu partenerul meu au fost restaurate, iar el a fost curățat de farmecul întunecat pe care l-au pus asupra lui și s-a întors la mine după 48 de ore. DR ISIKOLO este sincer în a ajuta oamenii și vă poate ajuta dacă decideți astăzi să îl contactați. Contactul său de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com De asemenea, îl puteți WhatsApp pe +2348133261196.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pozdrav svima. Moje ime je Anna Grubišić. Ovdje sam kako bih zahvalila velikom dr. Isikolu što je riješio moje bračne probleme. Moj se brak srušio zbog beskrajnih problema i poteškoća koje sam imala s mužem. Otišao je bez osvrtanja, a ja sam bila sama toliko mjeseci. Njegova obitelj je intervenirala i dalje se ništa nije promijenilo. Bila sam emocionalno slomljena i izgubila nadu da ću ponovno pronaći ljubav jer on je bio sve u čovjeku kojeg sam ikada željela. Baš kao i mnogi ljudi, i ja sam saznao za DR. ISIKOLO kada sam počeo tražiti pomoć. Dugo smo razgovarali o mojim problemima i on me uvjerio da ću dobiti rješenje koje mi je potrebno. Nisam imao izbora nego postupiti u skladu s njegovim postupcima, a on nije ništa odgađao. Napravio je ljubavnu vezu za mene i mog supruga i ljubav i sreća koju smo dijelili su vraćeni i stigao je do mene točno nakon 48 sati kako je DR ISIKOLO obećao. On je doista divan pomagač i vrijedan je povjerenja. ako imate bilo kakvih problema, samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  18. Bună tuturor, mă numesc Monica Lupău și sunt aici pentru a-i mulțumi și doctorului Isikolo, pe care Dumnezeu l-a folosit pentru a-mi sălbătici situația și a restabili bucuria și fericirea în casa mea. Mi-am pierdut soțul din cauza unei doamne aflate în străinătate când a plecat să lucreze în aceeași regiune în care locuiește ea. Nu am știut niciodată tot ce s-a întâmplat până când un prieten de-al meu mi-a trimis fotografii cu amândoi împreună și mi s-a știut după aceea că acesta era motivul pentru care soțul meu s-a răcit față de mine și m-a lăsat în urmă. Soțul meu era hipnotizat și controlat mintea și știam totul când l-am contactat pe doctorul Isikolo când am căutat ajutor și nu am găsit niciunul. M-a asigurat de întoarcerea sa și că ne-am restabilit dragostea și fericirea, ceea ce a făcut și rezultatul a început să se manifeste după 48 de ore. Acum îmi am bărbatul înapoi și nu-i pot mulțumi suficient doctorului Isikolo pentru onestitatea și sprijinul său. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  19. Nimeni altcineva nu te poate ajuta să-ți rezolvi relația și problemele de dragoste mai bine decât doctorul Isikolo
    Eu sunt Elena Ardelean. Te va uimi să știi că tot ceea ce atât de mulți oameni au mărturisit despre DR ISIKOLO nu este altceva decât adevăr. Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe copiii mei pentru că am avut atâtea certuri și certuri. Oamenii lui au fost și împotriva căsătoriei mele cu el. L-am iubit atât de mult și am avut mare speranță că vom construi un viitor luminos împreună. Am așteptat 6 luni și nu s-a mai întors la mine. Așa că a trebuit să-l contactez pe DR ISIKOLO, care a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a ne reuni și a restabili dragostea și fericirea pe care le-am împărtășit cândva. S-a întors acasă la noi după 48 de ore, așa cum m-a asigurat DR ISIKOLO. Și tu poți obține acest mare ajutor și poți trăi pentru a-i fi recunoscător pentru că nu dezamăgește niciodată pe nimeni. contactați-l prin e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com și puteți, de asemenea, să-l puteți pe WhatsApp la +2348133261196.

    RăspundețiȘtergere
  20. Genuine Hackers este cea mai bună soluție pentru a recupera criptomoneda furată. M-au ajutat să-mi recuperez jetoanele pierdute după ce am căzut victima unei escrocherii de tip phishing pe Telegram, în care atacatorii au obținut acces la portofelul meu și mi-au furat toate monedele. Cu ajutorul Genuine Hackers, am reușit să recuperez un total de 11,8 BTC și 6,479 ETH în 2 zile de la trimiterea cazului meu. Contactați GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM sau prin WhatsApp +1 (260) 218-3592 pentru servicii de recuperare fiabile și eficiente.

    RăspundețiȘtergere
  21. Eram cel mai mare sceptic din lume. Nu am crezut niciodată în vrăji magice sau ceva de genul acesta, dar o sursă de încredere (un coleg foarte apropiat) mi-a spus că Dr. Ilekhojie este foarte eficient, a fost unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut vreodată. Viața mea amoroasă era în prăbușire, trecusem prin două divorțuri și eram în pragul unui al treilea. Pur și simplu nu am putut face față unui alt divorț. Am vrut să încerc mai mult ca relația noastră să funcționeze, dar soției mele părea să nu-i pese. Eram confuz și nu știam ce să fac din nou și am decis să-l contactez pe Dr. Ilekhojie pentru ajutor. El a îndeplinit un ritual de reconciliere și a făcut implorări în numele nostru. De asemenea, mi-a spus că soția mea mă iubește, dar legătura noastră este scăzută în tărâmul spiritelor. A rezolvat-o și acum, suntem fericiți și nu mai vom divorța. Acest bărbat este adevărat și, de asemenea, te poate ajuta să-ți repari relația ruptă. Am nevasta inapoi! Vom merge împreună la consiliere matrimonială acum. Îi las contactul pentru oricine are nevoie de ajutor Email: gethelp05@gmail.com Whatsapp/Viber: +2348147400259

    RăspundețiȘtergere
  22. Principalul motiv pentru care sunt aici astăzi este să împărtășesc acest articol lumii despre modul în care doctorul Ilekhojie m-a ajutat să-mi recuperez fostul iubit care s-a despărțit de mine în urmă cu câteva luni. Am încercat tot ce am putut să-l fac să vadă motive cu mine ca să ne putem continua relația, dar el m-a negat. Am căutat ajutor în mod corespunzător și am văzut diferite recenzii pe Doctor Ilekhojie și am insistat să vorbesc cu el pe Whatsapp (+2348147400259) din cauza cuvintelor bune pe care toată lumea le-a salvat despre el. Mi-a dat motive să trăiesc din nou și, după ce a pregătit ritualul de reconciliere, mi-a spus că fostul meu se va întoarce în 3 zile din liberul arbitru câștigat. Îți vine să crezi că fostul meu iubit s-a întors cu adevărat și lucrurile au fost mai bine între noi și conexiunea noastră pierdută a revenit și mai puternică. Dacă aveți nevoie de ajutor, cum ar fi cazul meu, discutați cu Dr Ilekhojie și el vă va ajuta. Trimiteți un e-mail la gethelp05@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  23. Vreau să împărtășesc lumii cum Dr. Ajayi cel Mare a fost binecuvântat de strămoșii săi cu putere spirituală. M-a ajutat să-mi reîntâlnesc căsnicia cu soțul meu care s-a despărțit de mine timp de 2 ani, am încercat să-l recuperez și aproape că am renunțat, dar Dr Ajayi a reușit să mă facă să zâmbesc din nou. Dr Ajayi este un adevărat vrăjitor, poți, de asemenea, să-ți recuperezi fostul și să trăiești o viață fericită pentru totdeauna cu ajutorul doctorului Ajayi. E-mail de contact: drajayi1990@gmail.com sau Whatsapp: +2347084887094

    RăspundețiȘtergere
  24. Mă trezesc în fiecare zi cu zâmbetul pe buze, din cauza doctorului Ilekhojie, care mi-a făcut o mare favoare salvându-mi relația de la despărțire. Obișnuiam să cred că am o relație perfectă până când iubitul meu a început să vină târziu acasă și în fiecare zi îmi dă diferite scuze, apoi am decis să-l supraveghez îndeaproape și apoi descopăr că avea o aventură cu o altă fată. Am avut inima zdrobită pentru că aveam atât de multă încredere în el și știind că are o relație secretă și că mai era atent la mine sau îmi arăta dragoste. Înainte să-mi dau seama, m-a părăsit pentru fată și am fost în dezordine profundă, lăsându-l în fața unei alte femei. Dar le mulțumesc tuturor celor care au plasat informațiile de contact ale doctorului Ilekhojie pe Internet. M-a ajutat să-l recuperez în 48 de ore și astăzi relația mea a fost restabilită cu dragoste și o conexiune emoțională puternică ca niciodată. Puteți contacta Dr Ilekhojie prin apel sau WhatsApp la +2348147400259

    RăspundețiȘtergere
  25. Afecțiunea mea medicală era inima ruptă, deoarece provoca crampe menstruale, balonare înainte de menstruație, presiune abdominală scăzută, ceea ce a dus la menstruații abundente. Am fost supus la diferite medicamente de către medicul meu pentru tratament. În ciuda vizitei mele la câțiva medici, starea mea de sănătate nu se îmbunătățește, deoarece tot ce puteau să spună și să sugereze ei era o intervenție chirurgicală. La un pas de a renunța, m-am dus pe internet să caut măcar un tratament. Dar în schimb am găsit un leac. Pe internet, am citit o mărturie a unei doamne care avea fibrom. Ea a împărtășit contactul doctorului Ilekhojie, care i-a oferit ierburi și curățare. Pe scurt, am fost pe aceste plante de 3 săptămâni și, din fericire, totul părea să fie în regulă după ce l-am luat. Aș vrea să pot spune că asta este sfârșitul pentru că nu am avut niciun simptom de atunci.
    Nu te expune la mai mult pericol, folosește un remediu pe bază de plante special de la Dr Ilekhojie. Dacă sunteți interesat, contactați-l prin e-mail gethelp05@gmail.com și Whatsapp +2348147400259

    RăspundețiȘtergere
  26. Am avut o relație de luptă cu soțul meu în trecut, ceea ce a dus la divorț cu primul meu soț. Amintirile soțului meu erau încă în mine și mi-am dat seama cât de mult îl iubeam și îl doream înapoi. Am plâns amar în noaptea aceea crezând că l-am pierdut pe bărbatul pe care l-am iubit toată viața. Am cerut sfaturi despre ce sa fac si cineva mi-a recomandat DR Ilekhojie, l-am consultat pentru ca a ajutat o multime de oameni. În doar 4 zile m-am întâlnit cu un ritual de reconciliere spirituală cu el și soțul meu s-a întors fără nicio ezitare de unul singur. Acum trăiesc din nou fericit cu soțul meu, plănuim să ne reînnoim jurămintele. Mărturisesc astăzi aici că Dr. Ilekhojie este soluția tuturor problemelor dintr-o relație sau căsnicie ruptă. contactați-l pentru soluții la orice problemă. Whatsapp +2348147400259 sau prin e-mailul său: gethelp05@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  27. VRAJA

    Ai căutat rodul pântecului? Au spus medicii 🥼 că nu poți rămâne însărcinată 🤰🏻 sau că nu e nimic în neregulă cu tine? Căsnicia ta/viața amoroasă eșuează pentru că nu poți avea un copil. Vraja pentru vrăji de casă spirituală funcționează în 24 de ore cu o vrajă l puternică și rapidă. Sunt de încredere pentru rezultate pozitive și prestez, de asemenea, următoarele servicii de mai jos, cum ar fi...:
    1) vraja banilor
    (2) Vrăji de dragoste
    (3) Ex vrăji pentru spate
    (4) Vrăji de divorț
    (5) Vrăji de căsătorie
    (6) Vraja de vindecare.
    (7) Vraja de protecție
    (8) vrajă de sarcină
    (9) Probleme spirituale vraja?
    Contacteaza-ma
    👇
    +2347015097550

    RăspundețiȘtergere